Λιγα λογια για εμασ…

Καλωσήλθατε στο διαδικτυακό μας κατάστημα! Στο οργανοποιείο μας κατασκευάζονται σχεδόν όλα τα ελληνικά παραδοσιακά έγχορδα όργανα.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του κατασκευαστή:

” Γεννήθηκα το 1988 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσα.
Από τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια ασχολήθηκα με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και κρητικής λύρας. Παράλληλα, αποκτούσα τις πρώτες μου εμπειρίες στη μεταποίηση του ξύλου, κάνοντας δειλά βήματα πλάι στον παππού μου, ο οποίος ήταν επιπλοποιός. Τα παραπάνω συνλειτούργησαν καθοριστικά στην ενασχόλησή μου με την κατασκευή μουσικών οργάνων. Όντας φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, ξεκινάει το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της οργανοποιίας. Η μελέτη ξένης βιβλιογραφίας και η αμέριστη βοήθεια των μελών του νεοσύστατου τότε ελληνικού φόρουμ ερασιτεχνών οργανοποιών www.luthier.gr, με οδήγησαν στην κατασκευή του πρώτου μου οργάνου, που ήταν ένα κρητικό λυράκι. Αυτό ήταν η αφορμή για την ατέρμονη αναζήτηση του βέλτιστου, τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά οργάνου. Η επαγγελματική ενασχόληση με την κρητική λύρα, σε επίπεδο οργανοπαιξίας, ενισχύει το παραπάνω εγχείρημα. Ακολούθησαν πολλές κατασκευές μέχρι την δημιουργία του εργαστηρίου το 2017, όπου σήμανε την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στην ηλεκτρονική μας σελίδα και σας εύχομαι καλή περιήγηση σε αυτή! Αυτό βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με την επίσκεψή σας στο φυσικό μας κατάστημα, όπου μπορείτε να παίξετε από κοντά τα διαθέσιμα όργανα του εργαστηρίου!
Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά!”

Με εκτίμηση,
Μακρής Δημήτρης

“Η οργανοποιία είναι μία τέχνη που για να υπηρετήσεις χρειάζεται διαρκή αναζήτηση, υπομονή, μεράκι και γνώση.”

Μακρής Δημήτρης